Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Föld Napja Székelykeresztúron

 

Következő megállónkat a Betfalva és Kisgalambfalva határában található Erzsébet kútja képezte, amely tiszta, jó minőségű forrásvize miatt népszerű a térség lakóinak körében.

A túrát bicikliemeléses demonstrációval zártuk, hangsúlyozva e környezetbarát közlekedési módnak a létjogosultságát egy olyan kisvárosban, mint Székelykeresztúr. Ugyanakkor reményünket fejeztük ki, hogy a közeljövőben megépül a tervezett kerékpárút, mely kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a kerékpárosok életét.

A szombati nap szintén a természetvédelem jegyében zajlott: több mint 40 önkéntes jelentkezett a Gagyi-patak medrének kitisztítására. Két óra leforgása alatt a résztvevők – akik az óvodástól a nyugdíjasig minden korosztályt képviseltek – több tucat zsák szemetet gyűjtöttek össze a vasúti híd és a torkolat közötti szakaszon. Reméljük, akciónkkal sikerült felhívni a lakosság figyelmét a folyóvizek medrének tisztántartására, és ezentúl nemcsak a most megtisztított patakmederre, hanem a térség más folyóvizeinek tisztántartására is nagyobb gondot fordítanak. Továbbá reméljük, hogy a jövőben kevesebb természetidegen anyag kerül a patakmederbe, és a patak mentén található települések lakói jobban vigyáznak a patakvíz tisztaságára.

A sikeres Földnapi programok megszervezéséért és lebonyolításáért köszönet minden aktív résztvevőnek, valamint a szervezésben szerepet vállaló szervezeteknek, intézményeknek: SZÉDIT (Székelykeresztúri Diáktanácsok Egyesülete), BETISZ (Betfalvi Ifjúsági Szervezet), Orbán Balázs Gimnázium, Hubertus Horgász-Vadász Társulat, Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Székelykeresztúri Kistérség Szövetség, Székelykeresztúr Város Önkormányzata.

Demeter Levente

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
keresztur_cimer
Székelykeresztúr város önkormányzata