Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Újszékely község

Újszékely Orbán Balázs leírásában, mint a Székelyföld határszéle jelenik meg. A községhez három település tartozik: Alsóboldogfalva, Székelyszenterzsébet és Újszékely. A lakosok máig ragaszkodnak múltjukhoz, ápolják és megélik hagyományaikat, büszkék székely eredetükre. A vidék természetföldrajzi adottságai a földművelésnek, az állattenyésztésnek kedveznek, a mezőgazdaság a lakosság fő megélhetési forrását jelenti. A három településben fellelhetők az igazi székely parasztházak, közülük egy-kettő tájházként is meg-tekinthető. A község látnivalókban és érdekességekben gazdag: a szürkemarhák, a régi mesterségek (szövés, bicska-, és hordókészítés), a szenterzsébeti református templom, a fiatal barantások hagyományőrző tevékenységei, valamint Székelyszenterzsébet számottevő roma lakosságának önazonosságát, kultúráját tükröző tevékenységei vonzzák az érdeklődőket.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
eolex_logo

Eolex fotó stúdió