Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Románandrásfalva község

Székelykeresztúrtól nyugatra fekszik Románandrás-falva község és a hozzá tartozó Újlak, Hidegkút, Nagysolymos és Kissolymos.
A Solymosok völgyében elhelyezkedő két település nevének eredete az egykori sólyomtartásra utal, mely ragadozó madarak még ma is megleshetők.
Románandrásfalván, Újlakon és Hidegkúton a székely építkezési stílus mellett a román települések építkezésére jellemző jegyek is megtalálhatóak.
A kikapcsolódni vágyók felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak az Újlaki halastóhoz, a településeket körülvevő erdőkhöz és dombokhoz látogatva, valamint betekinthetnek a tanyasi élet mindennapjaiba. A régi kézműves mesterségek közül fellelhető a szövés és a hámkészítés, a hagyományőrző tevékenységek közül pedig említésre méltó a solymosi ifjúság hagyományos szüretibálja.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
eolex_logo

Eolex fotó stúdió