Kisterseg
fotogaleria11
fotogaleriavideogaleria1

SZÉKELYKERESZTÚR kistérségének hivatalos információs portálját böngészi. Köszöntjük látogatónkat! Kellemes tallózást az oldalon és élmény dús időtöltést TÉRSÉGÜNKBEN!

Galambfalva község

Galambfalva községet Kisgalambfalva és Nagygalambfalva alkotják, mely települések a Nagyküküllő jobb és bal partján helyezkednek el, a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő megyei úton.
A községet 1334-ben Galamb néven említik először.
Az utcákon végighaladva szembetűnő a községre jellemző hatalmas kőkapuk sokasága, amely eltér a kistérség többi falvaiban fellelhető faragott székely kapuk stílusától.
A községbe látogatók megismerkedhetnek a székely népviselet készítésének fortélyaival, Nagygalambfalván pedig megtekinthetik a település csodálatos református műemléktemplomát, felfedezhetik a Rák-tava sejtelmes valamint festői környezetét és elmondhatják, hogy Kányádi Sándor szülőfalujában jártak.

 

Aktuális

- - - - - - - - - - - -

A KISTERSEG.RO folyamatosan újul, bővülnek, töltődnek a menüpontok, ahol a Székelykeresztúrhoz tartozó térségről és a honlapot működtető szövetség tevékenységeiről kaphatnak információkat a böngészők. Megjegyzéseket, észrevételeket az office@kisterseg.ro-ra várunk!...

 

 

Design Compass corp
keresztur_cimer
Székelykeresztúr város önkormányzata